رزومه

چگونه یک رزومه حرفه‌ای بسازیم؟

ساخت رزومه حرفه‌ای امری بسیار مهم است و برای داشتن یک رزومه حرفه‌ای باید ساختار آن را به درستی رعایت کرد. همچنین با استفاده از رزومه ساز جاب‌ویژن می‌توانید به راحتی رزومه دوزبانه (فارسی و انگلیسی) خود را بسازید. این رزومه علاوه بر داشتن ساختاری استاندار، طراحی منحصربه‌فردی دارد. نکته مهم این است که استفاده از رزومه ساز جاب ویژن، کاملا رایگان است و برای شما هیچ هزینه‌ای ندارد.

بعد از ساخت، تنها با یک کلیک می‌توانیدآن را برای موقعیت های شغلی مختلف ارسال کنید.

ساخت رزومه حرفه‌ای

رزومه چیست؟

بگذارید اول تعریفی از رزومه ارایه دهیم. رزومه خلاصه ایست از سابقه کاری، مهارت ها و تحصیلات شما.  بنابراین تعریف رزومه و CV با یکدیگر تفاوت دارند. CV نگاه کاملیست به سوابغ شغلی، تحصیلی و تجربیات بدون در نظر گرفتن محدودیت حجم نوشتار در حالی که رزومه خلاصه ایست از این تجربیات و مهارت‌ها و نباید حجم آن بیش تر از دو صفحه باشد.

رزومه شما در حکم نماینده شماست. در بسیاری از مواقع افراد وقتی خودشان نمی توانند در جلسه ای حاضر باشند،

نماینده ای به جای خود به آن جلسه می فرستند. قطعا هر کسی که قرار است برای خود نماینده ای انتخاب کند و او را به جای خودش به جلسه مهمی بفرستد، سعی می کند نماینده ای شایسته انتخاب کند که بتواند به خوبی نظرات و افکار وی را منتقل کند. حالا داستان رزومه هم همین است. در حقیقت رزومه به نمایندگی از شما و قبل از خودتان با کارفرما صحبت می کند.

ساخت رزومه حرفه ای

ساختار رزومه

ساخت یک رزومه حرفه‌ای بسیار امر مهمی است. برای داشتن رزومه مناسب باید قسمت‌های مختلف رزومه را به خوبی رعایت کنید و در هر قسمت نکات مرتبط را وارد کنید. قسمت‌های مهمی که در یک رزومه وجود دارد در زیر آمده است:

  1. اطلاعات شخصی
    در این قسمت باید اطلاعات اولیه ای از خودتان ارایه دهید. اطلاعاتی از قبیل نام، شماره تماس، آدرس ایمیل، محدوده‌ی محل سکونت خود را ارایه دهید. همچنین اگر جنسیتتان مذکر است لازم است وضعیت نظام وظیفه خود را در رزومه مشخص کنید.
  2. سوابق شغلی
    سوابق شغلی یکی از مهم‌ترین بخش‌های رزومه است که توجه زیادی از طرف کارفرما به آن وجود دارد. در این قسمت باید شرکت هایی که در آن‌ها کار کرده‌اید، سال استخدام و سال خروج از آن‌ها و همچنین عنوان شغلی خود در آن شرکت را درج کنید. نکته مهم این است که اگر تازه فارغ التحصیل شده اید و سابقه کاری ندارید، نیازی نیست تا بخش های دیگر رزومه را آنقدر بسط دهید تا نداشتن سابقه کاری به چشم کارفرما نیاید. بر خلاف تصور شما، این موضوع باعث پررنگ تر شدن این مسئله می شود و باید بدانید که نداشتن سابقه کاری به خصوص برای تازه فارغ التحصیلان، امری بسیار طبیعی است.در طرف دیگر طیف، اگر سوابق کاری متعددی در حوزه های مختلف دارید، نیازی به ذکر کردن همه ی آن ها با جزئیات کامل نیست. بلکه بهتر است سوابقی را در رزومه کاری خود درج کنید که با شغلی که در حال حاضر جویای آن هستید، در یک حوزه باشند. به بیان دیگر تنها به آن دسته از سوابق شغلی اشاره کنید که خط سیر کلی رزومه شما را دچار خدشه نکند. هیچ نیازی نیست هر شغل و تجربه ای را که مثلا از سن ۱۶ سالگی داشته اید، لیست کنید.
  3. سوابق تحصیلی
    در این قسمت لازم است رشته‌ یا رشته های تحصیلی خود، دانشگاه‌ محل تحصیل و سال ورود و فارغ التحصیل شدن از هر مقطع را مشخص کنید.
    شاید این سوال برای شما پیش بیاید که بین سابقه‌ی شغلی و سابقه‌ی تحصیلی کدامیک مهمتر است؟
    واقعیتی که وجود دارد اینست که برای بخش عمده‌ای از کارفرمایان سوابق کاری شما نسبت به سوابق تحصیلیتان اولویت دارد. پس در رزومه باید سوابق شغلی بالاتر از سوابق تحصیلی قرار بگیرد.
  4. مهارت‌ها
    کارفرماها دنبال افرادی هستند که مهارت‌های خاص مدنظر آنان را داشته باشند. ممکن است شما مهارتی را داشته باشید و فراموش کنید آن‌ را در رزومه خود وارد کنید و یا از نظرتان کم اهمیت باشد. بنابراین بهتر است مهارت‌هایی که در عنوان شغلی دلخواه شما کارفرماها انتظار دارند داشته باشید را بررسی کنید. برای مثال در این قسمت می‌توانید زبان‌های خارجی و میزان تسلطتان بر آنها و نرم افزارهای مرتبط با شغل مدنظرتان که قادر به کار کردن با آن‌ها هستید را بیان کنید. مهارت های مرتبط با عنوان شغلی می تواند در استخدام شدن سریع تر شما بسیار موثر باشد.

نکته ای که در پایان خوب است به آن اشاره کنیم اینست که ارسال رزومه یعنی درخواست برای کار کردن در یک سازمان و این یک درخواست کاملا رسمی است. بعضا مشاهده می شود که برخی از افراد از رزومه های فوق العاده فانتزی و غیر رسمی برای خود استفاده می کنند و فکر می کنند این رزومه ها تاثیر بهتری بر روی کارفرما دارد، در حالی که این موضوع در مورد اکثر کارفرمایان اثر عکس دارد. همچنین باید توجه داشت که از ارسال رزومه برای آگهی‌های شغلی غیر متبط نیز اجتناب کرد.
برای درک بهتر این موضوع پیشنهاد می کنیم تا نگاهی به نمونه رزومه ای که توسط رزومه ساز دو زبانه و بصورت کاملا آنلاین ساخته می شود، بیندازید. این نمونه را می توانید در زیر مشاهده کنید. این رزومه در عین حال که شامل تمام اطلاعات استاندارد و ضروری است، با ظاهری زیبا این اطلاعات را در کنار یکدیگر قرار داده است.

رزومه حرفه‌ای

اگر شما هم مایل هستید در مدت کوتاهی یک رزومه‌ی حرفه‌ای برای خود بسازید می‌توانید از طریق لینک زیر رزومه‌ی دوزبانه‌ی خود را در سایت جاب‌ویژن بسازید.

مدیریت

لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

6 دیدگاه

  1. سلام خیلی ممنون از سایت خوبتون
    من این رزومه رو ساختم فقط چه طوری میتونم این فایل رو خودم به صورت ورد داشته باشم ؟

    1. سلام وقت شما هم بخیر
      خواهش میکنم.
      مشاهده رزومه رو بزنید و بعد دانلود فایل رزومه. امکان دانلود پی دی اف وجود داره

  2. سلام وقت بخير ميبخشيد در ساخت رزومه در سايتتون در بخش تكميل اطلاعات تحصيلي دچار مشكل شده با اينكه مقطع كارشناسي رو انتخاب ميكنم و همه گزينه ها رو تيك ميزنم و اطلاعات رو كامل وارد ميكنم وقتي گزينه آبي پايين صفحه رو براي رفتن به مرحله بعدي ميزنم ارورر ميده ك بايد حداقل اطلاعات يك مقطع تحصيلي را كامل يا گزينه تحصيلات دانشگاه ندارم را وارد كنيد!!!!!!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا