استخدام مهندس IT چه شرایط و نیازمندیهایی دارد؟ آشنایی با شغل مهندس فناوری اطلاعات
سالها است که تمامی سازمانها، از کامپیوترها و شبکههای کامپیوتری، برای انجام کارهای خود استفاده میکنند. کاربرد سختافزارها و نرمافزارهای کامپیوتری، روزبهروز در زندگی حرفهای و شخصی ما بیشتر میشود. به همین دلیل، نیاز به استخدام مهندس IT و برنامه نویس نیز به سرعت در حال افزایش است.
گروه شغلی فناوری اطلاعات (Information Technology) شامل عناوین شغلی متعددی مثل مهندس سختافزار، مهندس شبکه، مهندس نرمافزار، مدیر پروژهی IT، مدیر مهندسی سیستمها، مدیر اجرایی بخش IT و … است.
این مشاغل نیازمند تحصیلات در رشتههای برنامهنویسی، مهندسی نرمافزار، مهندسی سختافزار، فناوری اطلاعات و دیگر رشتههای مرتبط هستند.
خیلی از مردم تصور میکنند که مهندسان IT کسانی هستند که وقتی یک مشکل کامپیوتری دارید، با آنها تماس میگیرید. با اینکه این تصور کاملا غلط نیست اما باید به شما بگوییم که رشتهی فناوری اطلاعات، خیلی گستردهتر از این تصور سادهبینانه است.
این مهندسین، سیستمهای کامپیوتری و شبکهی سازمانها را طراحی، نصب و سرویس میکنند و هر سازمانی به یک تیم آی تی نیاز دارد.
در ادامه، در رابطه با رشتهی مهندسی فناوری اطلاعات و شرایط و نیازمندیهای استخدام مهندس IT صحبت خواهیم کرد. با سایت استخدام جاب ویژن همراه باشید.
برای مشاهدهی آگهیهای استخدام برنامه نویس و مهندس کامپیوتر کلیک کنید.
فناوری اطلاعات چیست؟
اساسیترین تعریف از فناوری اطلاعات، به شرح زیر است:
کاربرد فناوری برای رفع نیازهای کسبوکارها و سازمانها در مقیاس گسترده.
کار هر مهندس IT، در هر عنوان شغلی که فعالیت کند، در قالب یک تیم IT برای رفع مشکلات کوچک و بزرگ کسبوکارها و سازمانها در استفاده از فناوری، تعریف میشود.
واژهی فناوری اطلاعات برای اولین بار در مقالهای مورد استفاده قرار گرفت که در سال ۱۹۵۸ در مجله Harward Business Review منتشر شد. مؤلفان این مقاله یعنی هارولد جی. لیویت (Harold J. Leavitt) و توماس ال. ویسلر (Thomas L. Whisler) چندین نوع فناوری اطلاعات تعریف کردند:
- تکنیکهای پردازش سریع اطلاعات
- استفاده از مدلهای آماری و ریاضیاتی برای تصمیمگیری
- شبیهسازی تفکر پیشرفته از طریق برنامههای کامپیوتری
به گفتهی آنها:
در حالی که بسیاری از جنبههای فناوری، قطعی نیستند، واضح است که فناوری سریعا وارد حوزهی مدیریت میشود و تأثیری بینهایت و دور از دسترس، روی سازمان مدیریتی خواهد داشت.
تعریف امروزی فناوری اطلاعات
با گذشت ۶ دهه از انتشار آن مقاله، مشخص است که لویت و ویسلر، موضوع بسیار مهمی را مطرح کرده بودند. امروزه، منظور از فناوری اطلاعات، هر چیزی است که کسبوکارها از کامپیوترها برای انجام آن استفاده میکنند.
فناوری اطلاعات، شبکههای کامپیوتری را برای شرکتها میسازد، از دادهها و اطلاعات سازمانها حفاظت میکند، پایگاههای داده را میسازد و مدیریت می کند، به کارفرمایان کمک میکند تا مشکلات کامپیوتری کسبوکار خود را حل کنند و مجموعهای از کارهای دیگر برای اطمینان از کارایی و امنیت سیستمهای اطلاعاتی را انجام میدهد.
فناوری اطلاعات چه اهمیتی دارد و چرا سازمانها نیازمند استخدام مهندس IT هستند؟
اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم، کار بسیاری از سازمانها بدون وجود مهندسین فناوری اطلاعات، بسیار آهسته و غیربهینه پیش خواهد رفت. به سختی میتوانید کسبوکاری را پیدا کنید که بسیاری از کارهایش وابسته به سیستمهای کامپیوتری و سیستمهای شبکه نباشد. حفظ عملکرد این سیستمها در یک سطح قابل قبول، ایمنی سیستمهای کامپیوتری و اتصال آنها به اینترنت و شبکههای داخلی، کار سختی است ولی تنها اولویت و چالش پیش روی سازمانها در حوزهی IT نیست.
استفاده از فناوری در سازمانها و کسبوکارها، روزبهروز، گستردهتر و پیشرفتهتر میشود. متخصصان IT، این روزها و در آینده، باید روی موضوعات زیر کار کنند:
- بارگذاری بیش از حد دادهها (Data overload): کسبوکارهای امروزی و مدرن، نیازمند پردازش حجمهای عظیمی از دادهها هستند. این کار، نیازمند توان پردازشی بالا، نرمافزارهای پیشرفته و مهارتهای تحلیلی انسانی است.
- کاربردهای همراه و بیسیم: بسیاری از کارفرماها، امکان دورکاری را برای کارکنان خود فرآهم میآورند که نیازمند استفاده از تبلتها، گوشیهای هوشمند و لپتاپها همراه با هات اسپاتهای وایرلسی و رومینگ است.
- خدمات ابری: امروزه، خیلی از سازمانها از سرورهای خود برای ذخیرهی حجمهای عظیم دادهها استفاده نمیکنند و به جای آن، از سرویسهای ابری و پلتفرمهای هاستینگ خارج سازمانی برای نگهداری دادهها کمک میگیرند.
- پهنای باند برای هاستینگ ویدئویی: امروزه، ویدئو کنفرانسها در سازمانها، روزبهروز در حال محبوبتر شدن هستند و استفاده از نرمافزارهای ویدئوکنفرانس مثل اسکایپ، به سرعت در حال زیاد شدن است. بنابراین، پهنای باند بیشتری برای پشتیبانی از این نرمافزارها و پلتفرمها مورد نیاز است.
با توجه به حجم بالای این نیازها، تعجبی نیست که نیاز به استخدام مهندس IT از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود ۱۱ درصد افزایش خواهد داشت که نزدیک به سه برابر رشد میانگین بازار کار همهی مشاغل است.
کدام صنایع و سازمانها نیازمند استخدام مهندس IT هستند؟
با اینکه طراحی سیستمهای کامپیوتری، سر راستترین مسیر شغلی برای فارغالتحصیلان رشتهی آی تی است ولی صنایع متعدد دیگری نیز شدیدا به این مهندسین احتیاج دارند.
نیاز به سیستمهای کامپیوتری کارآمد و ایمن، یک نیاز ضروری در هر سازمان مدرن امروزی و در هر صنعتی است. در زیر، مهمترین صنایعی که نیاز بالایی به استخدام مهندس IT دارند، به شما معرفی خواهیم کرد.
۱- شرکتهای فعال در حوزههای مالی و شرکتهای بیمه
این شرکتها نیازمند سازماندهی ایمن دادههای مالی و دادههای شخصی هستند و برای اینکه کسبوکارشان به طور کارآمد و بهینه و با حداکثر سوددهی پیش برود، به مهندسی فناوری اطلاعات نیاز دارند. فرصتهای شغلی برای مهندسین IT در شرکتهای مالی و بیمه، معمولا شامل موارد زیر میباشد:
- تحلیلگر کسبوکار
- تحلیلگر پشتیبانی فنی
- معماری نرمافزاری
- تحلیلگر داده
- ادمین شبکه
- توسعهدهندهی نرمافزار
- توسعهدهندهی شبکه
۲- سازمانهای آموزشی
دانشگاهها و دیگر مراکز آموزشی، نیاز شدیدی به استخدام مهندس IT دارند. مهندسینی که در مراکز آموزشی کار میکنند، عمدتا در جایگاههای شغلی زیر، فعال هستند:
- متخصص آموزش آنلاین
- مدیر حوزهی فناوری
- مسئول بخش آزمایشگاه کامپیوتر
- توسعهدهندهی دورههای آموزشی نرمافزاری
- متخصص یکپارچهسازی فناوری
۳- استخدام مهندس IT در شرکتها و سازمانهای تولیدی
مهندسین فناوری اطلاعات، بالاترین حقوق را در شرکتها و صنایع تولیدی دریافت میکنند. شرکتهای تولیدی و کارخانهها نیز وابستگی شدیدی به سیستمها و شبکههای کامپیوتری دارند و برای اطمینان از کارایی و ایمنی این سیستمها و شبکهها، نیازمند جذب فارغالتحصیلان رشتهی فناوری اطلاعات هستند.
۴- شرکتهای مخابراتی و اپراتورهای تلفن همراه و اینترنت
شرکتهای مخابراتی، صدا و سیما، اپراتورهای تلفن همراه و شرکتهای ارائهدهندهی خدمات شبکه و اینترنت، بیشترین نیاز را به استخدام برنامه نویس و مهندسین فناوری اطلاعات دارند. فناوری، جزء جدایی ناپذیر سیستمهای مخابراتی است و بعضی از عناوین شغلی برای مهندسان آی تی در این سازمانها عبارتند از:
- مدیر عملیات مرکز داده
- رئیس بخش فناوری اطلاعات
- تحلیلگر پشتیبانی فناوری
- متخصص حفاظت اطلاعات
۵- شرکتهای فعال در حوزهی پردازش و هاستینگ دادهها
شرکتهای پردازش دادهها باید دادههای مشتریان خود را از دسترس هکرها دور نگه دارند. این شرکتها برای این کار، مهندس IT استخدام میکنند تا پایگاههای داده را بسازند و نگهداری کنند، اپلیکیشنهای کاربردی توسعه دهند، از استراتژیهای بهروز و خلاقانه برای مقابله با تهدیدات سایبری استفاده کنند و در هنگام نیاز، مشکلات فنی را برطرف نموده و پشتیبانی فنی فرآهم آورند.
۶- استخدام شرکت فناوری اطلاعات
استخدام شرکت فناوری اطلاعات نیز یکی دیگر از فرصتهای استخدام برای مهندسین آی تی است. شرکتهای فعال در حوزهی آی تی مثل شرکتهای خدمات شبکه، زیرساختهای کامپیوتری و شبکهی سازمانها را به صورت پروژهی میپذیرند و این کارها را به دست مهندسین IT خود میسپارند.
بعضی از عناوین شغلی در این سازمانها برای مهندسین آی تی عبارتند از:
- تکنسین پردازش داده
- متخصص پردازش داده
- مدیر زیرساخت پردازش اطلاعات
- مهندس امنیت فناوری اطلاعات
- متخصص پشتیبانی فناوری اطلاعات
- مدیر فناوری اطلاعات
وظایف و مسئولیتهای شغلی مهندس فناوری اطلاعات چیست؟
وظایف و مسئولیتهای یک مهندس Information technology در سه دستهی زیر، جای میگیرند:
- مدیریت فناوری اطلاعات: منظور از مدیریت فناوری اطلاعات، ترکیبی از سیاستها و فرایندهایی است که هدف از آنها، عملکرد بهینهی سیستمهای IT و تطابق این عملکردها با نیازهای سازمان است.
- عملیات فناوری اطلاعات: این کارها، شامل کارهای روزانهی مهندسین IT میباشند که عبارتند از:
- پشتیبانی فنی
- نگهداری از شبکهها
- تستهای امنیتی
- مدیریت دستگاهها و کامپیوترها
- جلسه با مدیران فناوری اطلاعات برای صحبت کردن در رابطه با نیازهای سازمان در حوزهی آی تی
- طراحی و نصب تنظیمات سختافزاری کامپیوتری
- نصب سیستمهای نرمافزاری و شبکهسازی
- رفع مشکلات نرمافزاری و شبکه
- نصب سیستمهای نرمافزاری امنیتی
- آموزش دادن به پرسنل برای کار کردن با سیستمهای سختافزاری و نرمافراری
- اطمینان از بهروز بودن نرمافزارهای امنیتی
- ارائهی گزارشهای ماهیانه به مدیران IT
- سختافزار و زیرساخت: یکی از دلایل سازمانها برای استخدام مهندس IT، طراحی، نصب و نگهداری از سیستمهای سختافزاری و زیرساختهای شبکه است.
با اینکه واحدهای فناوری اطلاعات، نقشهایی کلیدی در سازمانها ایفا میکنند ولی
یک واحد IT قوی، واحدی است که دیگر پرسنل سازمان، اصلا از وجود آن اطلاع نداشته باشند!
وقتی یک واحد آی تی کارش را به خوبی انجام دهد و همهی سیستمهای کامپیوتری و شبکهی سازمان، به خوبی کار میکنند و دچار هیچ مشکلی نمیشوند. بنابراین، دیگر پرسنل، هیچ نیازی به پشتیبانی فنی از طرف تیم آی تی ندارند و نیازی نیست که بدانند چنین تیمی در سازمان وجود دارد.
مطالب مرتبط: آگهی های استخدام جدید
شرایط و نیازمندیهای استخدام مهندس IT
مهندسی فناوری اطلاعات یک شغل کاملا تخصصی است و علاوه بر گذراندن تحصیلات مرتبط، نیازمند مهارتهای نرم و به ویژه، مهارتهای سخت متعددی میباشد. هر عنوان شغلی در حوزهی فناوری اطلاعات نیازمند تحصیلات و مهارتهای خاص خودش است و حتی ممکن است مهارتهای مورد نیاز برای یک عنوان شغلی در دو سازمان، تفاوتهای بسیار زیادی با هم دیگر داشته باشند.
تحصیلات لازم برای استخدام مهندس IT
تنها کسانی میتوانند به عنوان مهندس آی تی مشغول به کار شوند که دارای مدرک تحصیلی در رشتههای مرتبط با کامپیوتر و IT، مثل علوم کامپیوتر، مهندسی سختافزار، مهندسی نرمافزار، مهندسی فناوری اطلاعات و دیگر رشتههای مرتبط باشند. معمولا در اکثر سازمانها، حداکثر مدرک تحصیلی لازم برای این جایگاه شغلی، لیسانس یکی از رشتههای فوق است ولی فارغالتحصیلان مقطع کاردانی نیز میتوانند به عنوان تکنسین IT مشغول به کار شوند و با کسب تجربه به جایگاه شغلی مهندس آی تی برسند. همچنین، کسانی که در رشتههای فوق، مدارک کارشناسی ارشد یا دکترا دارند، می توانند به کارهای پژوهشی و تحقیق و توسعه در حوزهی آی تی مشغول شوند.
۱۵ مهارت مورد نیاز برای استخدام مهندس IT
همانطور که گفتیم هر شغل خاص در حوزهی فناوری اطلاعات، نیازمند مهارتهای خاص خودش است اما با این حال، مجموعهای از مهارتها در اکثر مشاغل آی تی مورد نیاز هستند که به شرح زیر میباشند.
۱- مهارتهای ریاضیاتی
تمامی مهندسین در تمامی شاخههای مهندسی باید مهارتهای ریاضیاتی و محاسباتی خوبی داشته باشند. مهندسین آی تی نیز به طور روزمره با مسائل محاسباتی متعددی روبهرو هستند که باید آنها را حل کنند.
۲- مهارتهای مدیریت زمان
کسانی که در این شغل فعالیت دارند، باید بتوانند روشهایی برای مدیریت بهینهتر زمان خود، پیدا کنند. این شغل میتواند بسیار خستهکننده باشد ولی اگر مهارتهای خوبی در مدیریت زمان داشته باشید، کمتر با این مشکل مواجه خواهید شد.
۳- طراحی تجربهی کاربری
مهندسین آی تی که در حوزهی نرمافزاری کار میکنند، باید با طراحی تجربهی کاربری (UX) آشنا باشند. این گفته به این معنی است که آنها باید بتوانند با HTML/CSS، ادوبی آکروبات سوت و جاوا اسکریپت کار کنند. فردی که شایستگی لازم برای این شغل را داشته باشد، درک می کند که کاربران چگونه میتوانند با فناوری تعامل داشته باشند و از این درک خود در حوزههایی استفاده میکند که دیجیتالی شدن و آنلاین شدن سیستمها، با شتاب زیادی انجام میشود.
۴- گوش دادن فعالانه
بخشی از کارهای این مهندسان، برطرف کردن مشکلات کامپیوتری و شبکهی کاربران است. بنابراین، آنها باید بتوانند به صورت فعالانه به گفتههای دیگران توجه کنند و مشکل آنها را متوجه شوند تا راه حلی برای آن مشکل بیابند. گوش دادن فعالانه یعنی سوالهای لازم را بپرسند و صرفا شنونده نباشند.
۵- مهارتهای شبکه
یکی از مهارتهای ضروری در مهندسی فناوری اطلاعات، آشنایی با نحوهی کار شبکهها و DNS و چگونگی بررسی آنها است. دانش مشکلیابی ساده و نحوهی پینگ کردن و رهگیری روترها، در این شغل ضروری است. چه ادمین سیستم باشید چه تحلیلگر کسبوکار، باید مهارتهای شبکه را داشته باشید.
۶- مهارتهای ارتباطی عالی
این شغل، نیاز بالایی به مهارتهای ارتباطی کلامی و نوشتاری دارد. تسلط به زبان انگلیسی یک مزیت مهم در این شغل محسوب میشود و شما باید بتوانید با مردم صحبت کنید. همهی مردم دانش فناوری اطلاعات ندارند و باید با زبان ساده مشکلات در این حوزه را برای آنها توضیح دهید یا اینکه به صورت تلفنی، آنها را راهنمایی کنید تا خودشان مشکل را برطرف کنند. این مهارت در استخدام مهندس IT به ویژه برای شغل پشتیبان فنی، اهمیت بسیار زیادی دارد.
۷- مهارتهای رهبری
اگر به عنوان مدیر یک پروژهی IT انتخاب شوید، باید برای طرحریزی، تقسیم وظایف، تصمیمگیری، تعیین اولویتها و نفوذ روی اعضای پروژه، مهارتهای رهبری خوبی داشته باشید.
۸ – کار تیمی
شما باید بتوانید به عنوان عضوی از یک تیم، کار کنید. هیچ کس نمیتوانید یک پروژه در این حوزه را به تنهایی انجام دهد و این کارها معمولا به صورت تیمی انجام میشوند.
۹- مدیریت و ارزیابی سیستم
مهندسین فناوری اطلاعات، باید بتوانند پارامترها و شاخصهای عملکرد سیستمهای کامپیوتری و شبکه را درک کنند و اقدامات لازم برای بهبود عملکرد را متناسب با اهداف سیستم انجام دهند.
۱۰- مهارتهای تحلیلی قوی
یکی از مهارتهایی که کارفرمایان در استخدام مهندس IT توجه زیادی به آن دارند، مهارتهای تحلیلی هستند. داشتن مهارتهای قوی در پیدا کردن دلیل مشکلات به شما کمک میکنند.
۱۱- توجه به جزئیات
در طول طرحریزی و اجرای پروژههای پیچیدهی IT، نیاز بالایی به توجه به جزئیات وجود دارد. اگر در این پروژهها، به جزئیات توجه نشود، ممکن است بعضی چیزهای مهم فراموش شود و در آینده، کل پروژه به مشکل بر بخورد. بنابراین، برای اینکه چنین اشتباهاتی کمتر رخ دهد، مهندسین فناوری ارتباطات باید دارای مهارت توجه به جزئیات باشند.
۱۲- مهارتهای SQL
SQL یک مهارت فنی است که به مهندسین آی تی این امکان را میدهد تا با تقریبا تمامی انواع پایگاههای داده کار کنند. سازمانهایی که دادههای زیادی را گردآوری میکنند، نیازمند استخدام مهندس IT دارای مهارت کار کردن با SQL هستند تا سریعا مؤلفههای کلیدی دادهها را استخراج کند و گزارشهایی تهیه نماید که در فرآیندهای تصمیمگیری مدیریت آی تی، از آنها استفاده میشود.
۱۳- مهارتهای حل مسئله
یک مهندس information technology باید بتواند مسائل پیچیده را شناسایی و حل کند. برای پیدا کردن راه حل مسائل پیچیده، نیاز به تفکر انتقادی و تحلیل گزینههای پیش رو، وجود دارد.
۱۴- مهارتهای نوشتاری فنی
این متخصصان باید بتوانند اصطلاحات فنی پیچیده را برای کسانی که آشنایی مختصری به رشتهی تخصصی آنها دارند، توضیح دهند. برای مثال، در گزارش نویسی برای سطوح مدیریتی سازمان، باید بتوانید اصطلاحات فنی را به صورت نوشتاری، توضیح دهید.
۱۵- مهارت انجام چندین کار به صورت همزمان
یکی دیگر از مهارتهای مهم برای استخدام مهندس IT توانایی انجام چندین کار به صورت همزمان است. معمولا این مهندسین در سازمانها، به طور همزمان باید چندین مسئله را حل کنند و این کار نیازمند مهارتهای مهارت در multitasking است.
تجربهی لازم برای استخدام شدن به عنوان مهندس IT
تجربه و سابقه کار نیز یکی از مهمترین پارامترهایی است که روی شانس شما برای پیدا کردن شغل در حوزهی فناوری اطلاعات، اثرگذار است. حداقل تجربهی لازم برای این جایگاه شغلی، دو سال سابقه کار به صورت کارآموز یا مشاغل مرتبط مثل تکنسین آی تی است.
استخدام مهندس کامپیوتر بدون سابقه کار
بعضی از سازمانها، به ویژه شرکتهای فعال در حوزهی خدمات شبکه، آگهیهای استخدام مهندس کامپیوتر بدون سابقه کار برای جذب کارآموز آی تی منتشر میکنند. فارغالتحصیلان رشتههای مهندسی کامپیوتر و دیگر رشتههای مرتبط، میتوانند پس از پایان تحصیلات خود، در این دورههای کارآموزی شرکت کنند و سابقه کار مورد نیاز برای استخدام شدن به عنوان مهندس آی تی را کسب نمایند.
چگونه آگهیهای استخدام متخصص IT را پیدا کنیم؟
برای پیدا کردن آگهیهای استخدام متخصص IT میتوانید به وبسایت کاریابی آنلاین جاب ویژن سر بزنید و کلید واژهی IT را در فیلتر «عنوان شغلی یا شرکت…» وارد کرده و در میان آگهیهای موجود در جاب ویژن، جستجو کنید. فهرستی از مشاغل IT به شما نمایش داده میشود و شما میتوانید برای هر کدام که فکر میکنید برای شما مناسب است، رزومه بفرستید.
آگهیهای استخدام IT در تهران
یرای پیدا کردن آگهیهای استخدام IT در تهران باید ابتدا در سایت استخدامی جاب ویژن، فیلتر «شهر» را روی گزینهی «تهران-تهران» قرار دهید. سپس:
- کلید واژهی IT را در فیلتر «عنوان شغلی یا شرکت…» وارد کنید
و یا
- فیلتر «گروه شغلی» را روی گزینهی «توسعهی نرمافزار و برنامهنویسی» قرار دهید.
در انتها نیز روی گزینهی «جستجو در مشاغل» کلیک کنید تا آگهیهای استخدام IT در تهران به شما نمایش داده شوند و بتوانید برای آنها رزومه بفرستید.
استخدام آی تی اصفهان
تعداد زیادی شرکت فعال در حوزهی فناوری ارتباطات و خدمات شبکه در اصفهان وجود دارند. شما میتوانید در سایت جاب ویژن و با استفاده از فیلتر «شهر»، آگهیهای استخدام آی تی اصفهان را پیدا کنید.
استخدام مهندس شبکه
مهندسین شبکه مسئول طراحی، به کار گیری، نظارت و مدیریت شبکههای محلی و منطقهای گستردهی یک سازمان به منظور استفادهی حداکثری کاربران هستند. این جایگاه شغلی میتواند شامل طراحی تنظیمات پیکربندی سیستم، مدیریت نصب یک شبکهی جدید و نگهداری و بهروزرسانی سیستمهای موجود در صورت نیاز، باشد.
بانکها، سازمانهای دولتی بزرگ مثلا مخابرات، دانشگاهها، بیمارستانها، شرکتهای فعال در حوزهی خدمات شبکه و تعداد زیادی از سازمانهای دیگر نیازمند استخدام مهندس شبکه هستند.
چگونه مهندس آی تی شویم و در این شغل پیشرفت کنیم؟
در گام اول برای تبدیل شدن به یک مهندس فناوری اطلاعات، باید در رشتهی IT، رشتهی مهندسی کامپیوتر یا دیگر رشتههای مرتبط تحصیل کنید. پس از فارغالتحصیلی باید دورههای کارآموزی را که حداکثر دو سال و حداقل ۶ ماه طول میکشند، پشت سر بگذارید و تجربهی لازم را کسب کنید.
البته مدرک تحصیلی و سابقه کار تنها چیزی نیست که برای پیدا کردن یک شغل مناسب در حوزهی آی تی نیاز دارید بلکه شما باید مهارتهای سخت متعددی نیز داشته باشید که معمولا نمیتوانید همهی آنها را در دوران تحصیل یا دوران کارآموزی کسب کنید. به علاوه، هر چه مهارتهای سخت بیشتری داشته باشید، شانس شما برای پیدا کردن شغل، بیشتر خواهد بود. به همین دلیل، به شما توصیه میکنیم که در دورههای آموزشی جاب ویژن شرکت کنید تا مهارتهای لازم برای ورود به بازار کار فناوری ارتباطات را کسب نمایید. با شرکت در این دورهها، مدارک معتبری برای شما صادر و یک مدل به رزومهی شما در سایت کاریابی جاب ویژن صادر میشود که تأییدکنندهی گذراندن آن دوره توسط شما است.
پس از اینکه مهارتهای لازم را نیز کسب کردید، میتوانید برای آگهیهای استخدام مهندس IT رزومه بفرستید. با چند سال کار کردن به عنوان تکنسین و مهندس آی تی، رفته رفته میتوانید مدیر پروژههای آی تی و مدیر بخش آی تی در سازمانهای مختلف شوید.
مطالب مرتبط: راهنمای جامع استخدام برنامه نویس
جمعبندی
مهندسی فناوری اطلاعات رشتهای است موضوع اصلی آن، فرآهم آوردن امکان استفاده از فناوری برای سازمانها است. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند زیرساختهای کامپیوتری و شبکهی سازمانها را اجرا، نصب و نگهداری کنند و ایمنی آنها را بالا ببرند. امروزه، تقریبا همهی سازمانها، به ویژه شرکتهای فعال در حوزهی فناوری اطلاعات و خدمات شبکه، نیازمند این مهندسین هستند.
این شغل نیازمند تحصیلات مرتبط در رشتههای مهندسی کامپیوتر، فناوری ارتباطات و دیگر رشتههای مرتبط، سابقه کار کافی و مهارتهای سخت و نرم متعددی است که در این مقاله، به معرفی آنها پرداختیم. سه کار اصلی مهندسین آی تی، مدیریت IT، عملیات IT و سختافزار و زیرساخت است.
شما با تحصیل در رشتههای فوق، گذراندن دورههای کارآموزی و کسب مهارتهای لازم، میتوانید برای آگهیهای استخدام مهندس IT و استخدام برنامه نویس آی تی رزومه بفرستید و با کسب تجربه و سابقه کار در حوزهی فناوری اطلاعات پیشرفت کنید و به جایگاههای مدیریتی برسید.
منبع
Job Description And Resume Examples