زندگی شغلی بهتر

چگونه شغل مناسب خود را پیدا کنیم؟

اکثر ما روزانه ۸ ساعت یا شاید بیشتر را به کار کردن اختصاص می‌دهیم؛ بنابراین اگر بگوییم صرف زمان برای پیدا کردن بهترین مسیر شغلی، یکی از بهترین راه‌های شاد زیستن است، بیراه نگفته‌ایم. مسیر شغلی، مسیری پرپیچ‌و‌خم است که انسان امروزی دیگر به آن فقط به چشم کسب درآمد نگاه نمی‌کند؛ بلکه آن را به‌عنوان راهی برای دستیابی به اهداف توسعه فردی و شغلی، کمک به جامعه، آسوده‌تر زیستن و توسعه مهارتهای خود می‌بیند.

استخدام

یافتن شغل مناسبی که در عین درآمدزایی، لذت‌بخش هم باشد کار دشواری نیست. فقط کافی است به توصیه‌هایی که در این مقاله به آن‌ها اشاره کرده‌ایم، عمل کنید. پس اگر شما هم به دنبال یافتن پاسخ این پرسش هستید که: «چگونه شغل مناسب خود را پیدا کنیم؟» تا انتهای این مقاله از سایت استخدامی جاب ویژن با ما همراه باشید.

چرا باید بدانم شغل مناسب من چیست؟

برنامه ریزی برای پیدا کردن شغل مناسب

دستیابی به پاسخ این سوال مهم که چه شغلی برای من مناسب است؟، از آن جهت اهمیت دارد که انتخاب شغل یک تصمیم سرنوشت‌ساز و مهم در زندگی ما به شمار می‌آید. با تحقیق و برنامه‌ریزی کافی، شما می‌توانید شغلی را پیدا کنید که با مهارت‌ها، میزان استعداد و علایق شما همخوانی داشته باشد. با اینکه در نظر گرفتن میزان حقوق و مزایا هم نقش مهمی را در انتخاب شغل ایفا می‌کند، اما در کنار آن باید به این موضوع که آیا به آن شغل علاقه‌مند هستید یا خیر نیز توجه کنید. باوجود اینکه تغییر مسیر شغلی در طول زندگی اتفاق دور از انتظاری نیست، اما اگر از ابتدا زمان و هزینه کافی برای یافتن بهترین مسیر صرف کنید، در وقت، هزینه و انرژی شما تا حد زیادی صرفه‌جویی خواهد شد.

شغل مناسب من چیست؟ ۸ توصیه کاربردی برای انتخاب مسیر شغلی

اگر به تازگی قصد ورود به بازار کار را دارید، یا در سال‌های گذشته چند شغل مختلف را امتحان کرده‌اید و فکر می‌کنید هیچکدام برایتان مناسب نبوده‌اند، باید بگوییم که شما تنها نیستید. درصدی از افراد، شغل خود را تنها به‌عنوان راهی برای پول درآوردن می‌بینند و چندان به معنای کاری که انجام می‌دهند، فکر نمی‌کنند. پس اگر لحظات سختی را برای یافتن شغل مناسب خود سپری می‌کنید، می‌توانیم بگوییم شما جزء خوشبخت‌ترین انسان‌ها هستید؛ چرا که به دنبال معنا بخشیدن به شغل خود هستید.

در ادامه این مطلب ۹ توصیه برای پیدا کردن مسیر شغلی مناسب را آورده‌ایم که به شما در این راه کمک خواهند کرد.

یک تصور غلط: از تفریحتان درآمد کسب کنید!

متاسفانه در سال‌های اخیر تصور اشتباهی درباره کار کردن رواج پیدا کرده و آن هم کسب درآمد از علایق شخصی است. واقعیت این است که رضایت شغلی، صرفاً با لذت بردن از شغل به دست نمی‌آید. وقتی تنها به لذت بردن از شغل خود فکر می‌کنید، جنبه‌های دیگر رضایت شغلی مثل آینده کاری روشن و تناسب فردی را نادیده می‌گیرید. در دنیای امروز که تکنولوژی تمام زندگی ما را در بر گرفته است، بسیاری از مشاغل در آینده‌ای نزدیک دیگر وجود نخواهند داشت یا در بهترین حالت، از شکل فعلی خود خارج می‌شوند. به همین دلیل، علاوه بر اینکه نیم نگاهی به علایق و اشتیاق خود در کار دارید، باید با دید منطقی به آینده شغلی خود نگاه کنید.

اهداف و ارزش‌های خود را بشناسید

برای اینکه بفهمید چه مشاغلی بیشترین تناسب را با شما دارند، ابتدا تلاش کنید اهدافتان را بشناسید. شناسایی اهداف راهکاری سودمند برای قدم برداشتن در مسیر و گرفتن تصمیم‌های درست است. برای این کار، ارزش‌های فردی و شغلی خود را بنویسید و از آن‌ها در فرایند تصمیم‌گیری خود استفاده کنید. برای مثال اگر یکی از ارزش‌های مهم شما کمک به جامعه است، هنگام انتخاب شغل باید آن را در نظر داشته باشید.

نقطه طلایی مسیر شغلی خود را پیدا کنید

نقطه طلایی در مسیر شغلی

وقتی به دنبال یافتن بهترین شغل هستید، تلاش کنید وجه اشتراک آنچه که در آن خوب هستید، آنچه که دنیا به آن نیاز دارد و آنچه که شما از انجام آن لذت می‌برید را پیدا کنید. وجه اشتراک این سه مورد، همان نقطه طلایی است که در آن حداکثر رضایت شعلی اتفاق می‌افتد. برای اینکه به این سه سوال پاسخ دهید، نیازی نیست به عناوین شغلی مختلف فکر کنید؛ بلکه تلاش کنید مهارت‌ها و علایق فردی و شغلی خود را یادآوری کرده و طبق آن‌ها تصمیم‌گیری کنید.

مثلاً برای پیدا کردن آنچه از آن لذت می‌برید، به محیط کاری که دوست دارید در آن مشغول به کار شوید فکر کنید. آیا به کار کردن در محیط‌هایی که هر روز به سرعت در حال تغییر هستند علاقه‌مندید یا دوست دارید در محیطی آرام و بدون حواس‌پرتی کار کنید؟ دوست دارید طبق برنامه‌ای از پیش تعیین شده کار کنید یا از تغییرات استقبال می‌کنید؟ از ارتباط برقرار کردن با سایر افراد لذت می‌برید یا دوست دارید زمان زیادی را به‌تنهایی روی پروژه‌ها کار کنید؟

لینک مرتبط: پیدا کردن کار

برای اینکه بفهمید در انجام چه کاری خوب هستید، به مهارت‌ها و قابلیت‌های فردی خود فکر کنید. آیا فروشنده قهاری هستید یا شاید به‌خوبی می‌توانید افراد را در یک مذاکره متقاعد کنید؟ آیا مهارت زیادی در انگیزه بخشیدن به گروهی از افراد دارید؟ آیا ریزبین هستید و هیچ جزئیاتی از نگاهتان دور نمی‌ماند؟

در آخر برای اینکه بفهمید آنچه که دنیا به آن نیاز دارد چیست، نگاهی به آگهی‌های شغلی بیندازید؛ آیا آگهی که با چشم‌انداز شما متناسب باشد می‌بینید؟ آیا کسب و کار خاصی شبیه به آنچه که شما در ذهن دارید وجود دارد؟ آیا سازمان‌ها برای آنچه که شما می‌توانید به آن‌ها ارائه کنید، مایل به پرداخت پول هستند؟

تیپ شخصیتی خود را بشناسید

هر شغلی برای یک یا چند تیپ شخصیتی، بیش از سایر تیپ‌ها مناسب است. به همین دلیل قبل از اینکه به جستجوی کار بپردازید، بهتر است تیپ شخصیتی خود را شناسایی کنید. یکی از راه‌هایی که می‌تواند به شما در مسیر خودشناسی کمک کند، تست‌های شخصیت شناسی است. محبوب‌ترین تست شخصیت‌شناسی شغلی، تست MBTI‌یا مایرز – بریگز است. طبق این تست که بر اساس نظریه شخصیت شناسی یونگ ایجاد شده است، به‌طور کلی ۱۶ نوع تیپ شخصیتی داریم که هر فرد در یکی از این دسته‌ها قرار می‌گیرد. شما می‌توانید با شرکت در آزمون‌های شخصیت‌شناسی جاب ویژن، سریع‌تر به اهداف شغلی خود دست پیدا کنید. لازم به ذکر است تست شغل مناسب MBTI در جاب ویژن رایگان بوده و با شرکت در آن می‌توانید بفهمید انواع شغل مناسب intj، شغل مناسب isfj، شغل مناسب estj، شغل مناسب istp و شغل مناسب برای سایر تیپ‌های شخصیتی چیست.

لیست شغل‌های موردعلاقه خود را آماده کنید

حالا که ارزش‌ها و اهداف خود را شناختید و فهمیدید چه کاری را بیش از همه دوست دارید، وقت آن رسیده که لیست انواع موقعیت‌های شغلی مناسب را بنویسید. برای این کار می‌توانید از گوگل، آگهی‌های استخدامی درج‌شده در سایت‌های کاریابی و انواع تست‌های شخصیت شناسی مثل MBTI کمک بگیرید.

با افراد شاغل گفتگو کنید

متاسفانه خیلی وقت‌ها موقعیت‌های شغلی آنقدر که از دور به نظر می‌رسد در واقعیت جذاب نیستند. یکی از راه‌هایی که می‌توان یک شغل خوب را از شغل بد تشخیص داد، گفتگو با افرادی است که در آن موقعیت شغلی کار می‌کنند. این افراد از نزدیک با چالش‌های آن شغل دست و پنجه نرم کرده‌اند و به‌خوبی می‌توانند دید روشنی درباره آن به شما بدهند.

کارآموزی کنید

بهترین راه برای اینکه بفهمید به یک شغل واقعاً علاقه‌مند هستید یا خیر، این است که در دوره‌های کارآموزی یا بوتکمپ‌های استخدامی شرکت کند. در این دوره‌ها که معمولاً رایگان هستند، شما فرصت حضور در کنار مدیران باتجربه را خواهید داشت و می‌توانید روی پروژه‌های واقعی کار کنید. برخی از این دوره‌ها با پرداخت حقوق همراه هستند و برخی دیگر، بدون حقوق هستند. از آنجا که دوره‌های کارآموزی معمولاً کوتاه‌مدت و بین دو الی سه ماه هستند، می‌توانند دید خوبی به شما بدهند تا بفهمید آیا قادر به انجام آن شغل به مدت طولانی هستید یا خیر.

رزومه ساز

مسیر شغلی خود را دائماً ارزیابی کنید

شاید تصور کنید بعد از پیدا کردن شغل، همه چیز به پایان رسیده است. اما فراموش نکنید که در طول مسیر شغلی خود نیز دائماً باید به عقب برگردید تا بفهمید چه درس‌هایی از این مسیر آموخته‌اید، آیا به اهدافی که برای خود مشخص کرده بودید رسیده‌اید و آیا باید اهداف جدیدی برای خود تعیین کنید یا خیر. فراموش نکنید که هر روز پیشرفت خود را در مسیر ارزیابی کرده و اگر لازم است، آن را تغییر داده و اصلاح کنید.

سخن آخر و یک پیشنهاد جذاب

در این مقاله تلاش کردیم به بررسی راهکارهای موثر برای انتخاب شغل مناسب بپردازیم. همانطور که گفتیم یکی از بهترین راه‌هایی که می‌توانید برای خودشناسی و انتخاب شغل بر اساس ویژگی‌های شخصیتی خود به کار بگیرید، شرکت در تست شخصیت‌شناسی MBTI است. اگر با این تست به واسطه این مقاله آشنا شده‌اید و با مراجعه به صفحه «خودت را بشناس» جاب ویژن، در این آزمون رایگان شرکت کرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم کتاب‌های راهنمای انتخاب شغلی مربوط به این تست را نیز مطالعه کنید. همچنین برای پیدا کردن شغل ایده‌آلتان می‌توانید مقاله «قبل از آنکه به یک پیشنهاد کاری بله بگویید، این 8 نکته را بررسی کنید» مطالعه کنید.

اگرچه کتب زیادی در این حوزه در بازار کتاب ایران و خارج از ایران منتشر شده است، اما یکی از محبوب‌ترین این کتاب‌ها را «پاول تایگر» با عنوان «شغل مناسب شما: کاری که برای آن ساخته شده اید انجام دهید» نوشته است. در این کتاب پرفروش به مباحث مختلفی حول محور تیپ‌های شخصیت شناسی، آزمون MBTI و راهکارهای پیدا کردن مسیر شغلی مناسب با توجه به تیپ شخصیتی می‌پردازد.

منبع: indeed.com

مدیریت

لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا