رزومه

نکاتی برای نوشتن یک نمونه رزومه برنامه نویس حرفه‌ای

با اینکه بازار کار برنامه‌نویسی بسیار عالی است و کارفرماها برای استخدام برنامه‌نویس ها رقابت دارند، اما یک رزومه‌ی حرفه‌ای می‌تواند به برنامه‌‌نویس کمک کند تا مناسب‌ترین شغل را در کمترین زمان ممکن پیدا کند. بنابراین، تصمیم گرفتیم تا نحوه‌ی نوشتن یک نمونه رزومه برنامه نویس را به شما آموزش دهیم.

نوشتن رزومه‌ کاری نیازمند رعایت اصول حرفه‌ای است. خیلی‌ها برای اینکار از قالب رزومه استفاده می‌کنند. راه دیگر، استفاده از یک رزومه‌ ساز رایگان است. در صورتی که می‌خواهید یک نمونه رزومه فارسی با طراحی و تیترهای مورد نظر خودتان بسازید، بهترین کار، الگو برداری از یک نمونه رزومه کاری حرفه‌ ای در گروه شغلی مورد نظر خودتان است.

ساخت رزومه حرفه ای

در این مقاله نکاتی را به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید با ساخت یک رزومه‌ی حرفه‌ای، بهترین فرصت‌های شغلی را تصاحب کنید.

پنج جزء مهم در یک نمونه رزومه برنامه نویس

هر نمونه رزومه کاری حرفه ای از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. مهارت‌ها، سابقه کار، تحصیلات، علاقه‌مندی‌ها، حقوق مورد نظر، افتخارات و … بعضی از این بخش‌ها هستند. در هر گروه شغلی، بعضی از اجزاء سازنده‌ی رزومه، نسبت به اجزاء دیگر، اهمیت بیشتری دارند. برای مثال در بعضی از مشاغل، تجربه نسبت به تحصیلات در ارجحیت قرار دارد. در گروه شغلی برنامه‌نویسی نیز پنج مؤلفه‌ی زیر، مهم‌ترین اجزاء رزومه‌ی حرفه‌ای هستند:

  • تجربه‌ی مرتبط با شغلی که برای آن رزومه می‌فرستید
  • مهارت‌های مورد نیاز شغل براساس آگهی استخدام
  • دستاوردهای قابل شمارش
  • اشاره به مواری که شما را منحصر به فرد می‌کنند
  • اشاره به چیزی که بیش از هر چیز دیگری به آن افتخار می‌کنید

دقت داشته باشید که در رزومه‌ی یک برنامه‌نویس، تحصیلات اهمیت چندانی ندارد و خیلی روی آن تأکید نکنید. چیزی که خیلی اهمیت دارد، این است که کارفرما خلاقیت و توانایی شما در برنامه‌نویسی را باور کند.

نحوه نوشتن نمونه رزومه برنامه نویس

برای آشنایی با شرایط استخدام برنامه نویس و بازار کار و مزیت های این شغل، کلیک کنید.

بهترین شیوه‌ی نوشتن بخش سابقه کار در رزومه‌ی برنامه‌نویسی

یکی از ضروریات هر نمونه رزومه برنامه نویس، فهرستی قوی از تجربیات حرفه ای است. در اینجا به شما نشان می‌دهیم که چگونه می‌توانید این فهرست را به رزومه‌ی خود اضافه کنید.

کدام سوابق کاری را و با چه ترتیبی بنویسید؟

وقتی که بخش سابقه کار رزومه‌ی خود را می‌نویسید، سعی نکنید هر کار کوچکی را که انجام داده‌اید در فهرست سوابق کار خود قرار دهید. فقط مهم‌ترین و موفق‌ترین سوابق کاری خود را در این فهرست وارد کنید. البته کارفرما را نیز در نظر بگیرید و اگر سابقه کاری خاصی دارید که می‌تواند نظر کارفرما را به رزومه‌ی شما جلب کند، حتما آن را در فهرست قرار دهید.

در صورتی که عمده‌ی سوابق کاری شما به صورت استخدامی بوده است، ترتیب سوابق کاری شما در این فهرست باید از جدیدترین به قدیمی‌ترین باشد. از سوی دیگر، اگر عمده‌ی سابقه‌ی کار شما به صورت پروژه‌ای بوده است، موفق‌ترین و پربارترین پروژه‌های خود را در ابتدای فهرست سابقه کار بنویسید.

مهم‌ترین مهارت‌ها در یک رزومه‌ی برنامه‌نویسی

پیش از نوشتن نمونه رزومه برنامه نویس، مراحل زیر را انجام دهید تا بخش مهارت‌های رزومه‌ی خود را به بهترین شکل ممکن، پر کنید:

  • فهرستی از تمامی مهارت‌های سخت و نرم خود تهیه کنید.
  • آگهی شغلی مورد نظر خود را بررسی کرده و مهارت‌های خواسته‌شده در آن را در یک فهرست بنویسید.
  • مهارت‌هایی را که در هر دو فهرست وجود دارند، مشخص کنید. این مهارت‌ها را باید در رزومه‌ی خود وارد کنید.

مهارت‌های نرم مهم برای برنامه‌نویسی

مهارت های نرم برنامه نویسی

مهارت‌های نرم در برنامه‌نویسی اهمیت زیادی دارند. چهار مهارت زیر، از مهم‌ترین مهارت‌هایی هستند که در یک نمونه رزومه کاری حرفه ای برنامه‌نویسی دیده می‌شوند:

  • صبور بودن
  • توجه به جزئیات
  • خلاقیت
  • تمایل به یادگیری

در صورتی که مهارت‌های نرم دیگری مثل مهارت‌های ارتباطی، مهارت در سازماندهی و نظم، انگیزه و مهارت‌های دیگری دارید که سهم شما را در موفقیت یک تیم برنامه‌نویسی بالا می‌برند، حتما در رزومه‌ی خود به آن‌ها اشاره کنید.

پنج مهارت مهم سخت برای یک نمونه رزومه برنامه نویس

مهم‌ترین مهارت‌های برنامه‌نویس، زبان‌های برنامه‌نویسی هستند که ابزار اصلی کار برنامه‌نویسان می‌باشند. پنج زبان برنامه‌نویسی زیر، مهم‌ترین مهارت‌هایی هستند که هر برنامه‌نویس می‌تواند در رزومه‌ی خود داشته باشد:

  • زبان برنامه‌نویسی sql
  • زبان برنامه‌نویسی جاواسکریپت
  • زبان برنامه‌نویسی #C
  • زبان برنامه‌نویسی html
  • زبان برنامه‌نویسی ++C
مهارت فراوانی در رزومه فراوانی در آگهی‌های استخدامی
sql ۲۴/۹۶٪ ۴۲/۷۰٪
جاواسکریپت ۲۰/۰۶٪ ۹۹/۹۰٪
#C ۱۹/۷۵٪ ۳۳/۲۰٪
html ۱۲/۸۶٪ ۹۹/۹۰٪
++C ۱۱/۷۹٪ ۰/۳٪
توزیع فراوانی پنج مهارت فوق در رزومه‌های برنامه‌نویسان و در آگهی‌های استخدامی برنامه‌نویسی

در صورتی که مهارت‌های سخت دیگری مرتبط با برنامه‌نویسی دارید، حتما در رزومه‌ی خود به آن‌ها اشاره کنید. مهارت کار با پایگاه‌های داده، مهارت کار با ساختارها و الگوریتم‌های داده، کنترل منبع و تست کردن اپلیکیشن، از جمله مهارت‌هایی هستند که می‌توان در یک نمونه رزومه برنامه نویس، به آن‌ها اشاره کرد.

استخدام در سازمان های معتبر

به کارفرما نشان دهید که در صورت استخدام شما، چه تفاوتی در کسب‌وکار او ایجاد می‌شود

کارفرمایان می‌خواهند بدانند که اگر شما را به تیمشان اضافه کنند، چه تفاوتی در کسب‌وکار آن‌ها ایجاد می‌شود. شما می‌توانید از طریق بیان آمار و ارقام، تفاوت‌هایی را که در تجربیات کاری قبلی خود ایجاد کرده‌اید، در رزومه‌ی خود به کارفرما نشان دهید. به عنوان یک مثال خیلی ساده، می‌توانید به افزایش تعداد بازدیدهای سایت یک شرکت را از زمانی که به عنوان برنامه‌نویس برای توسعه‌ی وب به آن شرکت پیوسته‌اید تا پایان مدت همکاری با آن شرکت، اشاره کنید.

مواردی به رزومه‌ی خود اضافه کنید که شما را از دیگر کارجویان متمایز می‌سازند

مهارت های خاص برنامه نویس

با وجود اینکه رقابت در بازار کار برنامه‌نویسی بین برنامه‌نویسان چندان زیاد نیست ولی همیشه متقاضیان زیادی برای تصاحب فرصت‌های شغلی عالی، وجود دارند. بنابراین، شما باید رزومه‌ای منحصر به فرد داشته باشید که از میان انبوه رزومه‌ها، نظر کارفرما را به خود جلب کند. شما باید علاوه بر تجربه‌ی شغلی، شخصیت خود را به کارفرما معرفی کنید.

کارفرمایان متقاضیانی را می‌پسندند که خلاق به نظر می‌رسند. یک فهرست سابقه کار به تنهایی برای کارفرما جذابیتی ندارد. علاقه‌ی خودتان را به شغل نشان دهید، از کتاب‌های مورد علاقه خود صحبت کنید و به کارفرما بگویید که اوقات فراغت خود را چگونه می‌گذرانید. در رزومه ساز رایگان جاب ویژن می‌توانید این اطلاعات را در بخش «درباره‌ی من» که در انتهای رزومه‌ی شما نمایش داده می‌شود، اضافه کنید. هر نمونه رزومه برنامه نویس خوب و به طور کلی، هر قالب رزومه حرفه‌ای نیز یک بخش مشابه دارد.

به کار فرما بگویید که به چه چیزی افتخار می‌کنید

بیان چیزهایی که در زندگی خود به عنوان یک برنامه‌نویس به آن‌ها افتخار می‌کنید، روشی برای نشان دادن انطباق شما با سازمان و نیز، به رخ کشیدن نقاط قوت شما است. شما می‌توانید با نوشتن صحیح این بخش از رزومه‌ی خود، کار کنید که رزومه‌ی شما در میان انبوه رزومه‌های دیگر متقاضیان شغل، بدرخشد.

چگونه یک نمونه رزومه برنامه نویس در سطح کارآموزی بنویسید؟

در صورتی که هیچ تجربه‌ی شغلی نداشته باشید، نوشتن رزومه کاری، چندان آسان نیست. با این حال با شناسایی مواردی به غیر از سابقه کار که می‌توانید به عنوان یک برنامه‌نویس به رزومه‌ی خود اضافه کنید، شانس شما برای تصاحب فرصت‌‌های شغلی در سطح کاراموزی، بیشتر می‌شود.

در این بخش، به شما می‌آموزیم که چگونه یک نمونه رزومه فارسی مناسب برای آگهی‌های شغلی در سطح کارآموزی بنویسید.

نکاتی برای نوشتن یک رزومه‌ی برنامه‌نویسی در سطح کارآموزی

نحوه نوشتن رزومه کارآموزی برنامه نویسی

حتی بدون سابقه‌ی کار، چندین راه برای نوشتن رزومه یک نمونه رزومه کاری حرفه ای وجود دارد. در فهرست زیر، مروری بر این روش‌ها و نحوه‌ی استفاده از آن‌ها در رزومه برای بیان شایستگی‌های خود، خواهیم داشت.

فقط اطلاعات مرتبط را در رزومه‌ی خود قرار دهید

اگر می‌خواهید برای یک آگهی استخدام کارآموز برنامه نویسی رزومه بفرستید، احتمالا سابقه کار درخوری ندارید. با این حال، می‌توانید روی تجربیات قبلی خود به عنوان برنامه‌نویس، تأکید کنید. شایستگی‌های کنونی خود را بیان کنید و مسئولیت‌هایی را که در پروژه‌های برنامه‌نویسی، حتی در سطح دانشجویی به عهده داشته‌اید، با جزئیات بیان کنید. به علاوه، به مهارت‌هایی که از این تجربیات کسب کرده‌اید، اشاره کنید.

به دوره‌های آموزشی که در آن‌ها شرکت کرده‌اید، اشاره کنید

در صورتی که در دوره‌های آموزشی مرتبط با برنامه‌نویسی شرکت کرده‌اید، حتما آن‌ها را در رزومه‌ی خود درج کنید. اگر می‌خواهید برای تقویت مهارت‌ها و رزومه‌ی خود، دوره‌های آموزشی تازه‌ای را پشت سر بگذارید، می‌توانید در دوره‌های برنامه‌نویسی معتبر جاب ویژن، شامل دوره‌های جادی و سایر دوره‌ها شرکت کنید. در صورتی که این دوره‌ها را به پایان برسانید، مدالی جهت تأیید آن مهارت به رزومه‌ی شما اضافه می‌شود که کارفرمایان می‌توانند آن را مشاهده کنند.

از آمار و ارقام برای نشان دادن میزان موفقیت خود به عنوان یک برنامه‌نویس استفاده کنید

با استفاده از آمار و ارقام مثل رتبه‌ی کنکور، معدل دوره‌ی لیسانس خود، رتبه‌ی خود در المپیادهای دانش‌آموزی و دانشجویی و … می‌توانید کارفرما را تحت تأثیر قرار دهید. همچنین ، اگر در یک پروژه‌ی برنامه‌نویسی مشارکت داشته‌اید، با ارائه آماری در رابطه با موفقیت آن پروژه در رزومه‌تان، نظر کارفرما را به خود جلب می‌کنید.

در صورتی که تجربه‌ی کار با پایگاه‌های داده را دارید، حتما به آن تأکید کنید

یکی از مهارت‌هایی که در اکثر آگهی‌های استخدام برنامه نویس در سطح کارآموزی خواسته می‌شود، مهارت کار با پایگاه‌های داده است. در صورتی که قبلا با پایگاه‌های داده کار کرده‌اید، حتما به آن تأکید کنید.

مهارت‌هایی را که نشان‌دهنده‌ی توانایی شما برای یادگیری هستند، در رزومه‌ی خود بیاورید

اگر مهارت‌های سخت زیادی ندارید که در رزومه‌ی خود روی آن‌ها تأکید کنید، از مهارت‌هایی نام ببرید که نشان‌دهنده‌ی توانایی شما برای یادگیری مهارت‌های جدید هستند. در اکثر آگهی‌های جذب برنامه‌نویس با سابقه کاری زیر دو سال، به اشتیاق کارجو برای یادگیری تأکید ویژه‌ای می‌شود.

گام‌هایی برای نوشتن یک رزومه‌ی برنامه‌نویسی در سطح کارآموزی

نمونه رزومه کارآموز برنامه نویسی

برای نوشتن یک نمونه رزومه برنامه نویس در سطح کارآموزی، باید شایستگی‌های خود را برای تصاحب موقعیت شغلی که می‌خواهید برای آن رزومه ارسال کنید، نشان دهید. در این جا می‌خواهیم گام‌هایی را که باید برای نوشتن رزومه کاری مناسب برای مشاغل برنامه‌نویسی در سطح کارآموزی، طی کنید، به شما معرفی کنیم.

۱- آگهی شغلی را بخوانید و کلمات کلیدی آن را شناسایی کنید

پیش از هر کاری، آگهی شغلی را که می‌خواهید برای آن رزومه ارسال کنید، به دقت مطالعه کنید. به نیازمندی‌ها، مهارت‌ها و ویژگی‌های مورد نظر کارفرما دقت کنید. در صورتی که هر کدام از مهارت‌ها و تجربیات خواسته‌ شده در آگهی را دارید، آن را به رزومه‌ی خود اضافه کرده و به آن تأکید کنید.

۲- فهرستی از مهارت‌های نرم و سخت خود تهیه کنید

پیش از این، در رابطه با اهمیت مهارت‌های سخت و نرم و چگونگی تهیه‌ی فهرستی از آن‌ها صحبت کردیم.

۳- سوابق تحصیلی خود را در رزومه‌تان وارد کنید

با توجه با اینکه در سطح کارآموزی هستید و سوابق کاری چندانی ندارید، می‌توانید به سوابق تحصیلی خود برای جلب توجه کارفرما تأکید کنید. اگر در دانشگاه مطرحی تحصیل کرده‌اید، حتما به آن اشاره کنید. اگر معدل شما خوب بوده است، حتما آن را در رزومه‌ی خود وارد کنید. در صورتی دوره‌های آکادمیک و پژوهشی دیگری مازارد بر تحصیلات رسمی خود گذرانده‌اید، حتما از آن‌ها در رزومه‌ی خود نام ببرید.

۴- هرگونه تجربه‌ی شغلی در نمونه رزومه برنامه نویس یک امتیاز محسوب می‌شود

از آن جایی که می‌خواهید برای یک شغل کارآموزی رزومه بفرستید، هر گونه تجربه‌ی شغلی، نکته‌ی مثبتی در رزومه‌ی شما محسوب می‌شود. بنابراین، از اشاره به تجربیات کاری، هرچند سطحی و ابتدایی در رزومه‌ی خود دریغ نکنید.

۵- گواهینامه‌ها، جوایز و افتخارات خود را در رزومه‌تان بنویسید

یک نمونه رزومه برنامه نویس خوب چه در سطح حرفه‌ای، چه در سطح کارآموزی، باید شامل گواهینامه‌ها، جوایز و افتخارات کارجو باشد. در صورتی که در دوره‌های آموزشی برنامه‌نویسی شرکت کرده‌اید و گواهینامه‌ای در این زمینه دارید، حتما آن را در رزومه‌ی خود وارد کنید. در صورتی که افتخاراتی و جوایزی مثلا در المیپادهای دانش‌آموزی یا دانشجویی، جشنواره‌های برنامه‌نویسی و … دریافت کرده‌اید، به همگی آن‌ها در رزومه‌ی خود اشاره کنید. خوشبخاته، قالب رزومه ساز رایگان جاب ویژن، بخش‌هایی مجزایی برای اضافه کردن این موارد به رزومه‌ی شما دارد.

جمع‌بندی

ساخت یک رزومه‌‌ی حرفه‌ای می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین فرصت‌های شغلی را در حوزه‌ی برنامه‌نویسی، تصاحب کنید. برای نوشتن یک رزومه‌ی حرفه‌ای می‌توانید از یک قالب رزومه یا یک رزومه ساز رایگان استفاده کنید. در هر صورت، باید نکات مهم در نوشتن رزومه کاری را رعایت کنید.

مهم‌ترین بخش‌های یک نمونه رزومه برنامه نویس عبارتند از: سوابق شغلی، مهارت‌ها، آمار و ارقام، ویژگی‌های متمایز کننده و افتخارات شما. اصول نوشتن رزومه برای آگهی‌های شغلی در سطح کارآموزی، با اصول نوشتن رزومه برای آگهی‌های در سطح حرفه‌ای تفاوت‌هایی دارد. برای مثال در رزومه‌ای که برای آگهی‌های در سطح حرفه‌ای نوشته می‌شود، نیازی نیست به سوابق کاری بی‌اهمیت اشاره کنید و تحصیلات اهمیت چندانی ندارد. در مقابل، در رزومه‌ای که برای آگهی‌های استخدام برنامه نویس در سطح کارآموزی می‌نویسید باید به تحصیلات و تمامی تجربه‌های شغلی خود، اشاره کنید.

منبع

enhancv

مدیریت

لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا