رزومه
فورا این کلمات را از رزومه خود پاک کنید.
انتخاب لحن مناسب در رزومه میتواند یک چالش مهم باشد. شما میتوانید با انتخاب کلمات درست در رزومهی خود، به کارفرمایان این احساس را القا کنید که به خوبی در جریان کسب و کار آنها قرار گرفتهاید و فردی مناسب برای شغل مورد نظر هستید.
در طرف مقابل به کار بردن برخی کلمات میتواند باعث شود کارفرما دید منفی نسبت به شما پیدا کند و در نتیجه شانس شما برای استخدام شدن کاهش پیدا کند.
کلماتی که نباید از آنها در رزومه خود استفاده کنید.
” سیمون بنت ” به عنوان یک مشاور منابع انسانی در امور استخدام به کارجویان توصیه میکند که در رزومه خود از کلماتی چون “وفادار، پرانرژی، دقیق، باانگیزه، مشتاق، اهل کارتیمی، خوشبرخورد “و مواردی از این دست که از آنها با عنوان “مهارتهای نرم” یاد میشود، استفاده نکنید.
این کلمات توسط افراد متقاضی کار به کرات استفاده شدهاند و این استفاده بیشازحد از آنها باعث شدهاست معنای واقعی خود را از دست بدهند. بنت میگوید این درست است که همهی کارفرمایان به دنبال چنین شخصیتهایی هستند، اما در طرف مقابل همهی کارجویان هم ادعا میکنند که چنین ویژگیهایی را دارند.
بنت میگوید مشکل خود کلمات نیستند، بلکه نحوه استفاده از آنهاست که گاهی مشکلساز میشود. کارجویان عمدتا ویژگیهایی را در توصیف خود بهکار میبرند که گاهی قابل ارزیابی و اندازهگیری نیستند. اما کارفرما میخواهد بداند که شما چگونه میتوانید تضمین کنید که چنین ویژگیهایی را دارید. بنابراین باید شواهدی داشتهباشید که نشان دهد شما فردی پرانرژِی و باانگیزه و… هستید.
به جای این کلمات چه بگوییم ؟
مهمتر از استفاده از کلمات در رزومه، این است که اثبات کنید که آن ویژگیها را دارید. برای مثال چه چیزی برای ارائه دارید که نشان میدهد که شما یک فرد پرانرژِی و اهل کار تیمی هستید؟
اگر میخواهید نشان دهید که شما یک کارمند وفادار هستید، میتوانید آن را با بیان این که چه مدت در یک سازمان خاص فعالیت داشتهاید، ثابت کنید.
مثالهای زیر نشان میدهد که برای بیان مهارتهای نرم باید چگونه عمل کنید. هر ویژگی را با یک مدرک و evidence بیان کنید.
توسعه دهنده: من یک دستورالعمل آموزشی جدید توسعه دادهام.
موفق: من به تمامی اهداف فروشم رسیدهام.
مدیر: من یک تیم سهنفره را مدیریت کردهام.
چنانچه خود را به این صورت معرفی کنید، کارفرما به تحلیل جامعتر، دقیقتر و صحیحتری از رزومه شما میرسد. علاوه بر این، چنین رزومهای حرفهایتر هم هست.
این نکته را هم به خاطر داشتهباشید که به کار بردن بیش از حد مهارتهای نرم بدون ارائه شواهد، مزیت و ارزشی برای شما ایجاد نمیکند. حتی ممکن است در نگاه کارفرما چنین به نظر برسد که فرد متقاضی تلاش داشتهاست که خالی بودن رزومه و توانایی پایین خود را با نوشتن چنین عباراتی جبران کند.
نتیجهگیری : سعی کنید آن دسته از مهارتهای نرم خود را در رزومه بیاورید که برای آنها شواهدی در اختیار دارید تا رزومه شما حرفهایتر بهنظر میرسد.
منبع : www.seek.com.au