معرفی مشاغل

بررسی شرایط استخدام داروساز، بازار کار و میانگین حقوق و درآمد

هدف از استخدام داروساز در داروخانه‌ها، برقراری ارتباط با مشتریان داروخانه (بیماران)، دریافت نسخه، خواندن آن، جمع‌آوری و تحویل اقلام دارویی و ارائه مشاوره به بیماران درخصوص تداخلات دارویی احتمالی، عوراض جانبی مصرف دارو و مقدار و دوز مصرفی است. یک داروساز حرفه‌ای باید دانش عمیقی در زمینه انواع داروها، اطلاعات آن‌ها، تداخلات دارویی مختلف، بیماری‌ها، تاثیر مواد شیمیایی مختلف روی بدن، ترکیبات دارویی و … داشته باشد. بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، داروخانه‌های دولتی و خصوصی، شرکت‌های داروسازی، درمانگاه‌ها و … از جمله مراکزی هستند که دارای فرصت شغلی استخدام داروساز هستند. در این مقاله از سایت استخدامی جاب ویژن، به بررسی رشته داروسازی، مسیر شغلی آن، وضعیت بازار کار داروسازی و فرصت‌های شغلی آن و درامد داروسازی در ایران و خارج از کشور می‌پردازیم.

استخدام

رشته داروسازی چیست؟

داروسازی شاخه‌ای از علم است که به مطالعه داروها و نحوه عملکرد آن‌ها در بدن انسان می‌پردازد. یک داروساز برای اینکه بتواند در شغل خود موفق شود باید آشنایی کاملی با داروها، نحوه تاثیر آن‌ها روی شرایط جسمانی، عاطفی و روانی انسان، انواع داروها و نحوه جذب آن‌ها و همچنین ویژگی‌های فردی که قرار است دارو را مصرف کند داشته باشد.

داروسازها متخصصان حوزه درمان با تمرکز بر داروها هستند. این افراد نقش حیاتی را در کمک به افراد برای دریافت بهترین نتیجه از داروهای تجویز شده توسط پزشکان ایفا می‌کنند. داروساز وظیفه آماده‌سازی و نسخه پیچیدن برای بیماران را به عهده داشته و از درست بودن دوز داروها و عدم تداخل با سایر داروهای آن‌ها اطمینان حاصل می‌کند. همچنین با ارائه مشاوره به بیماران به آن‌ها کمک می‌کند تا داروهایشان را طبق دستور مصرف کرده و دچار عوارض نشوند.

افرادی که در رشته دکترای داروسازی تحصیل کرده و وارد موقعیت‌های شغلی داروسازی می‌شوند دانش عمیقی در زمینه ترکیبات دارویی مختلف، ویژگی‌های شیمیایی، بیولوژی و فیزیکی آن‌ها و همچنین کارخانه تولیدکننده و موارد مصرف آن‌ها دارند. سایر متخصصان حوزه مراقبت‌های درمان نیز می‌توانند برای انتخاب داروهایی که بهترین نتایج را برای بیماران به دنبال دارد، با داروسازها مشورت کنند. یکی دیگر از وظایف داروساز ساخت داروهای ترکیبی و شخصی برای بیماران است. شرکت در راندهای بالینی بیماران در بیمارستان و انجام پژوهش‌های آکادمیک و کارآزمایی‌های بالینی از جمله سایر زمینه‌های فعالیت داروسازها است.

پزشک داروساز کیست؟

آیا داروساز پزشک است؟ این سوالی است که بسیاری از علاقه‌مندان به رشته داروسازی می‌پرسند و پاسخ آن «خیر» است. با وجود اینکه داروسازها دارای مدرک تحصیلی دکترا بوده و «دکتر» خطاب می‌شوند، اما پزشک نبوده و شرح شغل و وظایف آن‌ها با پزشکان متفاوت است. در واقع یک پزشک می‌تواند اقدام به تجویز داروهای مختلف برای بیماران، نوشتن نسخه با مهر نظام پزشکی، انجام عمل‌های جراحی، درخواست آزمایش‌های مختلف و … کند؛ اما داروسازها چنین اختیاراتی نداشته و تنها در چارچوب قوانین و مقررات می‌توانند اقدام به تجویز داروهای بدون نسخه و ارائه مشاوره به بیماران کنند.

یک داروساز چه کار می کند؟

انسان از هزاران سال پیش فهمیده است که می‌تواند از گیاهان و سایر مواد طبیعی برای مصارف درمانی استفاده کند. با اینحال علم داروسازی از نیمه‌های قرن نوزدهم میلادی به عنوان یک شاخه حرفه‌ای از علم پزشکی و درمان، شناخته شد. داروسازها داروهای تجویز شده را به بیماران تحویل داده و به آن‌ها در زمینه دوز صحیح دارو، عوارض جانبی و تداخل‌های احتمالی آن با سایر داروهای بیماران یا شرایط خاص جسمی آن‌ها مشاوره می‌دهد. همچنین داروسازها می‌توانند اطلاعاتی درباره مسائل مختلف مرتبط با سلامتبی بیماران، رژیم غذایی، ورزش و نحوه مصرف مکمل‌های غذایی و دارویی به افراد ارائه کنند. ساخت داروهای ترکیبی نیز از جمله تخصص‌های یک داروساز است که امروزه کاربرد کمتری داشته و بیشتر زمان داروسازها به آماده‌سازی و سنجیدن دوز مصرفی داروهای کارخانه‌ای برای بیماران می گذرد.

معرفی شغل داروسازی

چگونه تبدیل به یک داروساز موفق شویم؟

برای اینکه بتوانید وارد موقعیت‌های شغلی رشته داروسازی شوید، ابتدا باید مدرک دکترای عمومی داروسازی را اخذ کنید. دوره دکترای داروسازی در دانشگاه‌های ایران شامل چندین مرحله است. دانشجویان داروسازی ابتدا در دوره علوم پایه داروسازی به گذراندن دروس عمومی و پایه‌ای می‌پردازند. بعد از اتمام دروس این دوره، آزمون علوم پایه داروسازی برگزار می‌شود که اگر دانشجویان در آن حدنصاب نمره قبولی را کسب کنند، می‌توانند وارد مرحله بعد تحصیل خود شده و دروس تخصصی‌تر را بگذرانند. بعد از گذراندن دروس داروسازی، دانشجویان باید در آزمون پیش کارورزی شرکت کنند و بعد از قبولی در آن، می‌توانند دوره کارورزی داروسازی را در داروخانه‌های شهری و بیمارستانی طی کنند. در مرحله آخر، دانشجویان باید پایان نامه ارائه کرده و سپس طرح دو ساله داروسازی را بگذرانند تا بتوانند در آزمون دکترای تخصصی داروسازی شرکت کنند.

همانطور که حتماً متوجه شده‌اید، مسیر موفقیت در رشته داروسازی بسیار سخت است و شاید بتوان این را از جمله معایب رشته داروسازی دانست. بنابراین افرادی که می‌خواهند وارد این شغل شوند باید انگیزه و علاقه زیادی به رشته خود داشته باشند. خوب است بدانید افرادی که ۱۴۰ واحد از دوره تحصیلی دکترای عمومی داروسازی را گذرانده باشند، می‌توانند اقدام به دریافت پروانه مسئول فنی کرده و به عنوان مسئول یا مدیر فنی داروخانه استخدام شوند.

رزومه ساز

مهارت‌های مدنظر کارفرماها برای استخدام داروساز

برای استخدام در موقعیت‌های استخدام داروساز، یک سری مهارت‌ها از سوی کارفرماها مدنظر است. داشتن مهارت های لازم برای داروسازی و تقویت آن‌ها می‌تواند به شما در تبدیل شدن به یک داروساز موفق کمک کند. کارفرماها در آگهی های استخدامی این رشته، بسته به شرح شغل درخواستی، مهارت‌های مختلفی را ذکر می‌کنند. مهارت‌های تخصصی مثل شناخت داروها با مطالعه و گذراندن دوره‌های آموزشی قابل یادگیری هستند؛ اما برخی مهارت‌های نرم، ذاتی بوده و به دست آوردن آن‌ها از طریق تمرین، نیاز به تلاش بیشتری دارد. از جمله مهارت‌های موردنیاز برای داروسازها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دقت به جزئیات
  • قدرت تعامل زیاد و مهارت‌های بین فردی
  • مهارت‌های ریاضیاتی و علوم قوی
  • مهارت‌های مدیریتی
  • توانایی انجام همزمان چند کار
  • رازداری و حفظ اسرار
  • قدرت تحلیل فوق‌العاده
  • مهارت‌های کامپیوتری
  • مهارت‌های مالی

دقت به جزئیات

یک داروساز چه در مرحله تولید دارو چه در مرحله تجویز آن، باید دقت بسیار بالایی در انجام وظایف شغلی خود داشته باشد. برای مثال زمانی که بیمار به داروخانه مراجعه می‌کند، داروساز باید با دقت نام بیمار و پزشک را بررسی کند، سپس باید با دقت نسخه تجویز شده توسط پزشک را بررسی کرده و داروها را به مقدار کافی و دوز صحیح از قفسه‌ها جمع‌اوری کند. در این فرایند، بروز اشتباه پذیرفته شده نیست؛ چرا که کوچک‌ترین خطایی می‌تواند جان بیماران را در معرض خطر قرار دهد. همچنین داروساز باید با دقت اطلاعات بیمار و جزئیات بیمه او را در کامپیوتر ثبت کند.

قدرت تعامل زیاد و مهارت‌های بین فردی

یکی از مهارت‌های لازم برای موفقیت در شغل داروسازی، مهارت‌های ارتباطی است. مهارت ارتباطی قوی به یک داروساز کمک می‌کند تا با بیماران و پرسنل درمانی به خوبی تعامل ایجاد کند. یک داروساز بیشتر وقت خود را صرف برقراری ارتباط با بیماران برای مشاوره دارویی، ارائه توضیحات درباره روش مصرف داروها، دوز مصرفی، عوارض جانی آن‌ها و … می کند. افرادی که یک داروساز با آن‌ها در ارتباط است ویژگی‌های شخصیتی مختلفی دارند؛ بنابراین مهارت‌های بین فردی فوق‌العاده (مثل همدلی، قدرت مذاکره، گوش دادن فعال و حل تعارض) به داروساز کمک می کند تا بتواند با هر فردی ارتباط برقرار کند.

مهارت‌های ریاضیاتی و علوم قوی

دانش در زمینه علوم طبیعی و ریاضیات جزء جدایی‌ناپذیر شغل داروسازی هستند و یک داروساز باید قادر باشد دانش خود را در این زمینه‌ها وارد فعالیت‌های روزمره شغلی کند. تخصص عمیق در زمینه شیمی به داروساز کمک می‌کند تا ترکیب داروهای مختلف و عوارض جانبی آن‌ها روی بدن را بهتر بشناسد. همچنین داشتن دانش ریاضی هم یک مهارت حیاتی برای داروساز است؛ چرا که او را قادر می‌سازد مقدار صحیحی از داروها را سفارش دهد، دوز داروها را به درستی اندازه‌گیری کرده و تعداد قرص‌ها و کپسول‌ها را به طور صحیح آماده کند تا بیماران بتوانند روند درمان خود را به طور کامل طی کنند.

مهارت‌های مدیریتی

داشتن مهارت مدیریت برای یک داروساز بسیار مهم است. به خصوص اگر داروساز در داروخانه‌های بیمارستانی کار کند، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می‌‌کند. بیمارستان و داروخانه ساختار سازمانی متفاوتی داشته و به همین دلیل نقش داروساز هم در داروخانه با سایر نقش‌های شغلی بیمارستانی متفاوت است. اگر داروساز سرپرستی سایر کارمندان و مسئولیت نگهداری آمار و داده‌ها را به عهده داشته باشد، مهارت مدیریتی بالا اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

توانایی انجام همزمان چند کار

توانایی انجام همزمان چند کار یکی از مهارت‌هایی است که کارفرماها به آن خیلی اهمیت می‌دهند. وقتی وارد شغل داروسازی می‌شوید باید بدانید که قرار است مسئولیت‌های متنوعی را به عهده بگیرید و لازمه آن داشتن انعطاف و توانایی انجام چند کار به صورت همزمان است. برخی از وظایف داروساز در داروخانه عبارتند از:

  • پاسخگویی به تماس‌های تلفنی و ایمیل‌ها از سایر دپارتمان‌ها
  • پاسخگویی به مشتریان مخلتف
  • چک کردن داروها و اطمینان از عدم فساد آن‌ها
  • شارژ مجدد انبار داروها
  • به روزرسانی آمار مهم مربوط به داروخانه

رازداری و حفظ اسرار

حفظ محرمانگی اسرار بیماران، یک خصوصیت اخلاقی بسیار مهم برای داروسازها است. اطلاعات مربوط به سابقه بیماری، تشخیص پزشک و نوع درمان تجویز شده باید بین بیمار، پزشک، داروساز و سایر افرادی که در روند درمان او دخیل هستند، باقی بماند. اطلاعات بیماران تحت هیچ شرایطی نباید با سایر افراد به اشتراک گذاشته شود.

قدرت تحلیل فوق‌العاده

اگر می‌خواهید یک داروساز معمولی نبوده و در کار خود پیشرفت کنید، باید قدرت تحلیل بالایی داشته باشید. این مهارت به شما کمک می‌کند تا مشکلات بیمار را در حوزه دانشی خود شناخته و به او راه‌حل‌های کاربردی ارائه کنید. همچنین قدرت تحلیل بالا در تشخیص داروهای تجویز شده اشتباه، عوارض جانبی مرتبط با داروها و ایجاد تغییر در آن‌ها به داروساز کمک می‌کند.

مهارت‌های کامپیوتری

امروزه همه داروخانه‌ها از سیستم‌های کامپیوتری برای ثبت سفارش‌ها و اطلاعات بیماران استفاده می‌کنند. یک داروساز برای اینکه در محیط کار خود بهره‌وری بیشتری داشته باشد، باید مهارت‌های ضروری کامپیوتری را داشته باشد. این مهارت‌ها شامل توانایی کار با برنامه‌های ضروری مثل ایمیل، مجموعه نرم‌افزارهای آفیس، برنامه‌های ثبت اطلاعات بیماران، برنامه‌های مربوط به کنترل موجودی و مدیریت انبار و … است.

مهارت‌های مالی

دارا بودن دانش مالی برای مدیر داروخانه بسیار مهم است. چیدن صحیح برنامه بودجه داروخانه و تخصیص آن به بخش‌های مختلف، رسیدگی به پرداخت‌های مشتریان، تعامل موثر با شرکت‌های بیمه و نگهداری اطلاعات مالی از جمله فعالیت‌هایی هستند که انجام آن‌ها به داشتن دانش مالی احتیاج دارد.

مهارت‌های ضروری برای استخدام داروساز

شاخه های داروسازی کدامند؟

افرادی که دوره دکترای عمومی داروسازی را با موفقیت طی کنند می‌توانند در دوره دکترای تخصصی داروسازی شرکت کنند. اصلی‌ترین گرایش‌های رشته داروسازی در ایران عبارتند از:

  • کنترل دارو و فرآورده‌های آرایشی بهداشتی
  • فارماسيوتيكس
  • سم شناسی
  • داروسازی سنتی
  • داروسازی هسته‌ای
  • زیست فناوری دارویی
  • اقتصاد و مدیریت دارو
  • فارماكوگنوزي
  • شیمی دارویی
  • داروسازی بالینی
  • نانوفناوری دارویی
  • زیست مواد دارویی
  • شيمي مواد خوراكي و آب‌شناسی پزشكي

مزایا و معایب رشته داروسازی

در جدول زیر به بررسی عوارض کار در داروسازی در کنار مهم‌ترین مزایای این رشته پرطرفدار پرداخته‌ایم.

مزایا و معایب شغل داروسازی
مزایا معایب
درآمد بالا مسیر شغلی و تحصیلی طولانی و سخت
محیط کار داخلی تمیز و مطلوب شیفت‌های کاری طولانی
امکان برقراری ارتباط با افراد مختلف استرس کاری زیاد
کمک به افراد مختلف و همدلی با آن‌ها محیط کاری پرتنش به علت مسئولیت زیاد
عدم نیاز به کار کردن طولانی مدت با کامپیوتر نیاز به اضافه کاری، کار کردن در روزهای آخر هفته و تعطیلات
موقعیت‌های شغلی متنوع نیاز به ایستادن طولانی مدت و خستگی جسمی
امکان ایجاد کسب و کار شخصی مسئولیت زیاد در قبال بیماران
امنیت شغلی بالا فشار روانی به علت ارتباط با بیماران و سختی کار
پرستیژ اجتماعی مناسب بازار کار رقابتی

وظایف داروساز در داروخانه چیست؟

داروساز باید بتواند در موارد ابتدایی، علائم بیمار را تفسیر کرده و درمان سریع را به او پیشنهاد داده یا او را به پزشک متخصص ارجاع بدهد. همچنین وظیفه پیچیدن نسخه، آماده‌سازی اقلام آن و تشخیص تداخل‌های دارویی هم به عهده داروساز است. برای موفقیت در این شغل، فرد باید مشتری‌مداری بالایی داشته و درباره پیشرفت‌های روز دنیای داروسازی اطلاعات کسب کند.

مسئولیت‌هایی که برای موقعیت شغلی داروسازی مدنظر هستند عبارتند از:

  • ترکیب داروهای تجویز شده توسط پزشک و جمع‌آوری آن‌ها از قفسه‌ها
  • نظارت بر درمان دارویی بیمار
  • ارائه توصیه به بیمار درباره تداخلات دارویی و عوارض جانبی احتمالی داروها
  • آموزش به بیماران درباره زمان و نحوه مصرف داروها
  • نگهداری اطلاعات بیماران
  • اطمینان از برقراری اصول بهداشتی و ایمنی در محیط داروخانه
  • کنترل موجودی اقلام دارویی، ثبت سفارشات جدید از تامین‌کنندگان، نگهداری فاکتورهای خرید و فروش، رسیدگی به اقلام دارویی تاریخ گذشته و …
  • پیروی از مقررات و فرایندهای استاندارد ابلاغ شده توسط دولت

برای قبولی در رشته داروسازی چه باید کرد؟

بسیاری از دانش‌آموزان رشته تجربی به تحصیل در رشته داروسازی علاقه‌مند هستند و دانشگاه‌های مختلفی نیز در ایران این رشته را ارائه می‌دهند. از جمله مهم‌ترین دانشگاه های داروسازی در ایران می‌توان به دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، دانشگاه علوم پزشکی البرز، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، دانشگاه علوم پزشکی گیلان و … اشاره کرد.

برای قبولی در این رشته لازم است در کنکور سراسری تجربی شرکت کرده و هنگام انتخاب رشته، رشته‌های داروسازی را در اولویت قرار دهید. همچنین امکان انتقال از شیمی کاربردی به داروسازی نیز وجود دارد؛ برای این کار، افراد باید بعد از اتمام دوره ارشد شیمی دارویی، در آزمون تخصصی PhD داروسازی شرکت کنند.

مهم‌ترین دروس داروسازی عبارتند از:

  • شیمی عمومی
  • شیمی تجزیه
  • شیمی آلی
  • انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی
  • ایمونولوژی
  • فیزیولوژی
  • بیوشیمی
  • ریاضیات پایه و آمار مقدماتی
  • گیاه‌شناسی دارویی
  • شیمی دارویی
  • اطلاعات دارویی
  • فارماکولوژی
  • داروسازی صنعتی
  • کارآموزی صنعت
  • کارآموزی داروخانه

درآمد رشته داروسازی چقدر است؟

طبق آخرین گزارش حقوق و دستمزد جاب ویژن که در سال 1401 منتشر شده است، درآمد رشته داروسازی در سال 1400 و میزان درخواست حقوق داروسازی 1401 طبق جدول زیر است. لازم به ذکر است داده‌های این جدول از بررسی نتایج نظرسنجی‌های صورت گرفته از 492 شرکت‌کننده درباره درآمد داروسازی در ایران، حاصل شده است.

مقایسه درآمد داروسازها در تهران، شهرهای بزرگ و کوچک در سال 1400 و 1401 کارشناس کارشناس ارشد مدیر
تهران حقوق دریافتی سال 1400 6.5 میلیون تومان 7.5 میلیون تومان 12.8 میلیون تومان
حقوق درخواستی در سال 1401 8.1 میلیون تومان 9.1 میلیون تومان 17.4 میلیون تومان
سایر شهرهای بزرگ حقوق دریافتی سال 1400 6.3 میلیون تومان 9 میلیون تومان
حقوق درخواستی در سال 1401 8.1 میلیون تومان 12 میلیون تومان
شهرهای کوچک حقوق دریافتی سال 1400 5.8 میلیون تومان
حقوق درخواستی در سال 1401 7.8 میلیون تومان

واضح است که داده‌های فوق متوسط درآمد ماهانه يك دكتر داروساز را نشان می دهند و ممکن است افراد با تخصص‌های مختلف، در موقعیت‌های شغلی مختلف، درآمد بیشتر یا کمتری داشته باشند. واقعیت این است که حداکثر درآمد داروساز را نمی‌توان تخمین زد و افرادی که اقدام به تاسیس داروخانه به خصوص در شهرهای بزرگ می‌کنند، درآمد بسیار بیشتری خواهند داشت.

درآمد دکتر داروساز

درآمد و آینده شغلی داروسازی در خارج از کشور چگونه است؟

برای اینکه دید بهتری نسبت به آینده شغلی داروسازی داشته باشید، در ادامه به طور خلاصه به بررسی درامد داروسازی در کشورهای مختلف می‌پردازیم.

کشور میانگین حقوق داروساز (سالانه)
کانادا ۱۰۱,۶۲۹ $
آلمان ۴۲,۷۲۹ €
انگلیس ۴۴,۶۰۹ £
ترکیه ۱۲۳,۰۰۰ ₺
استرالیا ۷۹,۴۶۸ $
ایتالیا ۵۸,۰۰۰ الی ۹۵,۰۰۰ €
آمریکا ۱۲۰,۰۰۰ الی ۱۶۰,۰۰۰ $

بررسی فرصت‌های استخدام داروسازی

با نگاهی به آگهی‌های استخدام داروسازی 1400 که در سایت‌های استخدامی معتبر منتشر شده‌اند، می‌توان متوجه شد که فارغ‌التحصیلان رشته داروسازی قرار نیست تنها در داروخانه‌ها کار کنند. برای مثال یکی از آگهی‌هایی که در دسته آگهی های استخدام داروسازی به چشم می‌خورد، استخدام r&d داروسازی (کارشناس تحقیق و توسعه) است؛ این موقعیت شغلی نیازمند مطالعه روی فناوری‌های جدید دنیا، تلاش برای بومی‌سازی آن‌ها و مشارکت در اصلاح و بهبود خدمات و محصولات شرکت‌های دارویی است. استخدام دانشجوی داروسازی، نماینده علمی (مدرپ)، کارآموز داروسازی، تکنسین و مسئول فنی داروخانه نیز از جمله موقعیت‌های شغلی مرتبط هستند که در سایت‌های استخدامی به چشم می‌خورند.

استخدام داروساز در بیمارستان

داروساز بیمارستان را می‌توان یک نقش کلیدی در تکمیل زنجیره درمان بیماران در بیمارستان‌ها و سایر مراکز درمانی از قبیل مراکز ترک اعتیاد و مراکز رسیدگی به مسمومیت‌ها به شمار آورد. داروسازها در بیمارستان وظیفه آماده‌سازی، ترکیب کردن، انبارش و توزیع اقلام دارویی مورد نیاز بخش‌های مختلف بیمارستان را به عهده دارند. داروخانه‌های بیمارستانی معمولاً تعداد اقلام دارویی بسیار زیادی را انبار می‌کنند که اغلب هم داروهای تخصصی‌تری نسبت به داروهای موجود در داروخانه‌های شهری هستند.

استخدام داروساز در کیش

یکی از مهم‌ترین آگهی‌های استخدام داروسازی برای ساکنین کیش، آگهی استخدام شرکت داروسازی کیش مدیفارم است. این شرکت داروسازی در فاز سه صنعتی کیش قرار داشته و در حال حاضر بیش از ۱۲۰ محصول دارویی مختلف را به بازار عرضه می‌کند. کیش مدیفارم در سال ۱۳۸۱ تاسیس شد و در ابتدا تنها محصولات شامپویی، محلول و لوسیون را به بازار عرضه می‌کرد. در فاز دوم توسعه که در سال ۱۳۸۵ انجام شد، این کارخانه موفق شد محصولات دارویی نیمه جامد مثل ژل، پماد و کرم را نیز به بازارهای داخلی و صادراتی کشور وارد کند. کیش مدیفارم از سال ۱۳۸۷ تا کنون علاوه بر محصولات یاد شده، به تولید محصولات دارویی مختلف در قالب کپسول، قرص و پلت مشغول است.

استخدام داروساز در بخش دولتی

افرادی که از رشته داروسازی فارغ‌التحصیل شده و به دنبال استخدام دولتی داروساز هستند می‌توانند در بیمارستان‌های دولتی یا سایر ادارات دولتی حوزه درمان استخدام شوند. آگهی‌های استخدام داروساز در شرکت نفت و استخدام داروساز در تامین اجتماعی، از جمله موقعیت‌های شغلی رشته دکترای داروسازی در بخش دولتی هستند.

شرایط استخدام در شرکت داروسازی

شرکت‌های داروسازی ایران یکی از اصلی‌ترین سازمان‌هایی هستند که نیاز به استخدام داروساز با حقوق داشته و فارغ‌التحصیلان داروسازی می‌توانند در آن‌ها مشغول به کار شوند. برخلاف داروخانه‌ها که بیشتر اقدام به استخدام فارغ‌التحصیلان می‌کنند، استخدام دانشجوی داروسازی و کارآموز نیز در شرکت‌های داروسازی فراهم است. شرایط استخدامی این شرکت‌ها با هم متفاوت است؛ اما از جمله مهم‌ترین شرایط می‌توان به دارا بودن مدرک تحصیلی مرتبط (مثل داروسازی، شیمی، شیمی دارویی) یا تحصیل در این رشته‌ها، سابقه کار در صنعت داروسازی، داشتن سطح زبان انگلیسی بالا و مهارت‌های نرم قوی اشاره کرد.

از جمله مهم‌ترین آگهی های استخدامی شرکت‌های داروسازی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استخدام داروسازی خوارزمی
  • استخدام داروسازی اکسیر بروجرد
  • استخدام داروسازی ابوریحان
  • استخدام داروسازی دانا
  • استخدام داروسازی اسوه
  • استخدام شرکت داروسازی شفا
  • استخدام داروسازی جابربن حیان
  • استخدام شرکت داروسازی اکتوورکو
  • استخدام شرکت داروسازی فارماشیمی

استخدام کارشناس رگولاتوری دارو

کارشناس رگولاتوری دارو وظیفه بررسی اطلاعات محصولات دارویی و اطمینان از پایبندی به قوانین دولتی و تاییدیه‌های داخلی و جهانی است. اغلب شرکت‌های داروسازی (به خصوص شرکت‌هایی که وارد بازارهای جهانی شده و اقدام به صادرات دارو می‌کنند) نیازمند استخدام افرادی هستند که با سیاست‌ها و مقررات جهانی مرتبط با دارو آشنا بوده، میان اهداف بازاریابی سازمان، زمان عرضه به بازار محصولات، هزینه‌ها، تکنولوژی‌ها و ملاحظات قانونی تعادل ایجاد کرده و سازمان را از خطر بروز اشتباهات نجات دهند.

از جمله مهارت‌‌‌‌‌های لازم برای استخدام کارشناس رگولاتوری خارجی و داخلی می‌توان به مهارت کار تیمی، روحیه همکاری، تعامل با ارگان‌های نظارتی، آشنایی با اطلاعات دارویی، آشنایی با فرایندهای ثبت دارو در سامانه‌های غذا و دارو، تسلط به قوانین و مقررات سیستم اداری غذا و دارو، آشنایی با نرم‌افزارهای آفیس (به خصوص اکسل)، آشنایی با اصول تجارت جهانی، آشنایی با قوانین ثبتی محصولات دارویی، آشنایی با مکاتبه اداری و … اشاره کرد.

استخدام شدن با جاب ویژن در سه قدم!

اگر شما هم فارغ‌التحصیل یا دانشجوی رشته داروسازی هستید و به دنبال فرصت‌‌های استخدام داروساز هستید، می‌توانید از سایت استخدامی جاب ویژن کمک بگیرید. جستجوی کار در جاب ویژن بسیار ساده بوده و در سه قدم انجام می‌شود:
  • قدم اول: ثبت نام در سایت به عنوان کارجو
  • قدم دوم: مراجعه به صفحه رزومه ساز استخدام، ورود اطلاعات (سوابق تحصیلی و کاری) و ساخت رزومه انگلیسی و فارسی
  • قدم سوم: مراجعه به صفحه فرصت‌های شغلی داروساز و ارسال رزومه برای کارفرماها

در جاب ویژن، شرکت‌های معتبر و فعال حوزه دارو و لوازم آرایشی بهداشتی مثل داروسازی عبیدی، تهران فارما، آرا درفام آرمین، لیوار، داروسازی نانو الوند، شرکت دارویی پوراطب، شرکت داروسازی تسنیم، داروسازی ویتان فارمد، داروسازی کیش فارمد و … اقدام به درج آگهی استخدام می کنند.

منبع: www.betterteam.com

مدیریت

لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا